Verwijzing, aanmelding en wachttijd

Verwijzing, aanmelding en wachttijd


U kunt verwezen worden door uw huisarts, bedrijfsarts of specialist, maar u kunt zich ook op eigen initiatief aanmelden.


Voor behandeling in de Basis GGZ is geen verwijsbrief noodzakelijk. Voor behandeling in de Specialistische GGZ wordt u verzocht een verwijsbrief van uw verwijzer (dit is meestal uw huisarts) mee te nemen naar het intakegesprek.


Telefonisch: op werkdagen tussen 18.00 en 20.00 uur op


Tel. nr.                     06 – 44 36 04 34


Of per e-mail:           hmul@praktijkhmul.nl


Wanneer u zich aanmeldt bedraagt de wachttijd tot het eerste gesprek ongeveer 6 weken*. In sommige gevallen (problematiek waarbij directe behandeling noodzakelijk is) is een kortere wachttijd mogelijk. Dit wordt met u overlegd bij aanmelding. Er is geen wachttijd voor de start van de behandeling na het intakegesprek: de behandeling kan direct beginnen.


De wachttijd is niet afhankelijk van de zorgverzekeraar bij wie u verzekerd bent of van de diagnose die bij u is gesteld (door de verwijzer).


Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zg. treeknormen).

(Bron:  NZa 2016)


*laatste update  10-2020


Psychotherapiepraktijk                    HMul


H.G.J. Mul • 06 - 44 36 04 34 • hmul@praktijkhmul.nl • Roefke 10 8502 BV Joure

Copyright © All Rights Reserved